ЗА МЕН

Зад интересното име Tr1ckmusic се крие музикален продуцент роден в черноморския български град Варна. С продуциране на музика се занимава от 2007-ма година, като в началото над нотите му редят своите рими родни хип хоп величия като 100 Кила, Dim4ou и Вальо Кита от Гумени Глави, както и младите пловдивски Славек и Рекнаил. Като всеки уважаващ себе си бийтмейкър ремиксира и парчета на български и чуждестранни хип хоп артисти. В този ред на мисли в края на 2009-та се появява и първия по-мащабен проект за Tr1ckmusic – The Remixtape “10 Години Ka$ino” изработен изцяло от стари парчета, освежени и ремиксирани от него. От групата обясняват причината да се спрат именно на Tr1ck-a така:

“Поверяваме проекта в ръцете (и главата) на един от най-бързо развиващите се млади бийтмейкъри у нас, като същевременно с това посоката, която е хванал го отличава от всички други занимаващи се с това.”
Tr1ckmusic отговаря с 20 ремикса.

Следват куп хитове с негово участие и вокали от 100 Кила, Dim4ou, F.O, Hoodini, Varna Sound, Jentaro и много други все горещи за страната хип хоп артисти. Заедно със свои колеги от цялата страна разработва и осъществява проект наречен “Beat‘Em Up” – микстейп поредица включваща букет от хип хоп инструментали с различен звук, стил и посока.

В края на 2012-та настъпва момента и на “The Tr1cktape Vol.1” – албум, съдържащ 28 трака, сред които реализирани песни, ремикси и няколко чисто нови, неиздавани до тогава парчета – всичко най-яко, излязло от лабораторията попада вътре.

Работата не спира и през 2013-та бийтмейкъра решава да организира конкурс наречен “Burn Da Mic”, който запалва над 120 MC-та от цялата страна да се включат. Разбира се върху негов бийт, младите надежди трябва да забият своите рими и да покажат възможностите си. “Това е идеята” казва Tr1ckmusic и подава ръка на желаещите.

2014-та е и е време за “The Tr1cktape Vol.2” – произведено в кухнята на Tr1ckmusic през последната година с участието на над 25 от най-атрактивните изпълнители от изтока (и не само) вплетени в различни интересни колаборации по между им, като безспорно най-паметна от тях e химна на изтока ”Кой Те Излъга”.

Малко след това Tr1ck-а организира ”Burn Da Mic 2”, който се радва на не по-малък интерес от предходното издание на конкурса. Големият брой сполучливи попадения от двете издания на конкурса провокират бийтмейкъра да създаде и следващия си проект, а именно „Burn Da Mic Mixtape”, в който намират място някой от откроилите се в надпреварата участници, както и завършените песни на двамата победители.

Не минава много време и в самото начало на 2015-та се появява и следващият студиен проект на Tr1ckmusic – ”Tруд и техника”, съвместен алмум с бургаския рапър Hoodini. Започнатият като на шега проект се превръща в албум от 15 парчета, гарнирани с множество колаборации и с 4 видеа към тях. Проекта е обявен и за най-добър албум за 2015-та на годишните награди на 359, където Tr1ck-a взема и статуетката за най-добър бийтмейкър.

След кратко затишие, в началото на 2017-та идва време и за може би най-мащабния проект на Tr1ck-a – “The Tr1cktape Vol.3”, в който продуцента събира над 50 родни артисти в интересни и нечувани до сега колаборации. 29-те парчета от албума излизат в рамките на месец, последвани от 2 исторически промо-концерта във Варна и София. Албума оставя своята следа в бг рап историята, като една от основните причини е първото по рода си за България 360-градусово VR видео към песента „От А до Я” заедно с Атила, Явката ДЛГ и Жлъч, която заслужено печели приза за „Най-добро ъндърграунд видео” и „Най-добра хип хоп колаборация” на наградите на 359 хип хоп.

Паралелно с музиката, през годините Tr1ck-a се отдава и на друга своя страст, като под името D-Graphix работи по заснемането и монтирането на десетки музикални видеа, както към свои продукции, така и към такива на други родни артисти.

Изграждайки собствен стил през годините, Tr1ckmusic гледа на всеки следващ проект като на предизвикателство. Не спира да експериментира и колаборирайки се с различни артисти и бийтмейкъри, търси новото и нетрадиционно звучене.

Като цяло триковете на Tr1ck-а нямат край, каталога не спира да набъбва, а с какво още ще ни изненада бийтмейкърът, само времето ще покаже…