test

Цел на конкурса
Защо да участвам?
Инструкции
Правила
Срокове и етапи
Жури и система на оценяване
Награди
Препоръки
Конкурса “BURN DA MIC 2″ има за цел да стимулира и да даде шанс на млади изпълнители да покажат своите качества на MC-та върху инструментал, типичен за стила на TR1CKMUSIC.
„Въпреки че победителят ще е само един, в случая губещи няма. Всеки участвал може само да спечели показвайки най-доброто от себе си. „Burn Da Mic“ е една сцена, към която ще гледат не малко хора, така че не пропилявай шанса си да покажеш на какво си способен. Добър ли си наистина няма да останеш незабелязан. Успех от мен!”
- Tr1ckmusic (организатор на конкурса)

”Самата инициатива „Burn Da Mic” е една прекрасна възможност за всеки имащ желанието да се занимава с рап музика и най-малкото, възможност да чуе как би могъл да звучи отстрани. Малко са артистите, които се нагърбват с организацията на такъв тип събития… Оценете го и пратете вашето демо, от там нататък оценяваме ние. Благодаря на Tr1ckmusic за поканата, да бъда част от журито! С удоволствие се забърквам в проекта и разбира се, обещавам да бъда напълно обективен в оценките си. Успех на смелите!”
- Стоян Hoodini” Иванов (член на журито)

„Tr1ckmusic се очерта и закрепи като марка в производството на родния трап хип хоп. Едни го харесват, други не, но всички знаят кой е и това, че не остават равнодушни говори достатъчно за работата, която Tr1ck-а върши. Слушал си нещата му, не се прави, ако сега обаче искаш нещо повече от това, можеш спокойно да се пробваш в Burn Da Mic 2. Какво губиш? Всъщност нищо, но по-надолу ще разбереш какво печелиш и защо изобщо те агитирам да участваш. Успех!”
- Илиян „Ильо” Илиев (член на журито)

1. Дърпаш инструментала от ТУК
2. Записваш своята версия върху бийта
3. Изпращаш демото си в mp3-формат на contest@tr1ckmusic.com, като към писмото прилагаш и малко инфо за себе си: имена, псевдоним, град, мейл и телефон за обратна връзка.
1. Участваш с едно демо
2. Текста трябва да е авторски
3. Записваш поне 1 куплет и 1 припев
4. В демото трябва да си сам (а не двама или група)
5. Ако записа ти е с крайно лошо качество (например от телефон) автоматично отпадаш
*Организатора си запазва правото да изключва от конкурса участници, чиито демо записи са с крайно нецензурно съдържание.
Конкурса “BURN DA MIC 2″ ще протече на 2 етапа:
Етап 1 – Събиране на демо-версиите. В периода от 12.05.2014г. до 01.06.2014г. (включително) трябва да запишеш и изпратиш своя демо запис.
Етап 2 – Гласуване и оценяване. В продължение на 2 седмици – от 02.06.2014г. до 15.06.2014г. (включително), всеки ще може да гласува за своя фаворит на страницата на конкурса, като паралелно с това всеки член на журито ще оцени своите 10 фаворита.
Победителят ще бъде обявен на 16.06.2014г.

*Получените демо записите ще бъдат качвани ежедневно в сайта, като след приключването на 1-ви етап, всички дема ще бъдат изтрити и качени отново, за да могат всички участници да имат равен старт и да започнат да събират своите гласове от публиката.
За да определим победителя във второто издание на конкурса Burn Da Mic максимално обективно, ще потърсим мнението на хора от средите, както и на публиката. За целта демата ще бъдат внимателно преслушани от членовете на журито, а именно:
- Tr1ckmusic – бийтмейкър и организатор на конкурса
- Hoodini – един от най-активните, атрактивни и актуални бг хип хоп изпълнители
- Илиян „Ильо“ Илиев – главен редактор на 50stotinki.com, автор и водещ на РадиЙо! НРБ.
- DJ Emotion – DJ с над 20 годишен опит в това да пуска БГ хоп в клубовете из цялата страна.

Начин на оценяване: всеки член на журито ще обяви своите 10 фаворита, като ги подреди и оцени с резултат от 1 до 10 точки, като най-добре справилият се получава 10, втория 9 и така до 10-тия, който респективно получава 1 точка. Демо записите ще бъдат качени в сайта на tr1ckmusic, където всеки ще може да гласува за любимото си демо, давайки своя “Like” за даденото парче в Soundcloud плейъра (ако нямате регистрация можете да си направите или да влезете чрез профила си във facebook или google). Гласуването на публиката ще протече в периода от 02.06.2014 до 15.06.214. Отново 10-те дема събрали най-много харесвания ще бъдат оценени с резултат от 1 до 10 точки, като демото с най-много харесвания получава 10, второто 9 и така до 10-тото, което лепва 1 точка. Накрая всички резултати се сумират и събралият най-много точки е победител в конкурса. Ако двама или повече участници съберат равен брой точки, победител е участникът оценен с повече точки от tr1ckmusic.

Победителят лепва прозвището крал на “BURN DA MIC 2″ и заедно с короната получава ваучер за пазаруване на стойност 250лв. от нашите партньори PIMP.BG. Голямата изненада и може би най-ценна награда тук е, че наред с това ще получи възможността да довърши песента заедно с tr1ckmusic, а като бонус тя ще е и в колаборация с Hoodini! Парчето ще бъде включено в следващия албум на tr1ckmusic – The Tr1cktape Vol.3, а трака ще бъде завъртян и в РадиЙо! НРБ. Един добър трамплин за всеки млад и амбициозен изпълнител – ако се чувстваш такъв, този конкурс е само за теб! Успех!
1. Преди да питаш за каквото и да е прочети регламента внимателно. Отнема минути и всичко, което трябва да знаеш за конкурса е добре описано. Можеш да изтеглиш регламента в doc формат от тук.
2. Имаш 21 дни (от 12.05.2014г. до 01.06.2014г.), през които можеш да запишеш и изпратиш своето демо. Не бързай да го направиш още първия ден. Помисли, запиши, послушай записа си ден два преди да го изпратиш.
3. Инструменталът е достатъчно дълъг за един куплет от 16 такта и припев от 8. За тези които не са много наясно с термините, ето малко полезно инфо за структурирането на демото:
- куплета е добре да започва от 0.13 и да завършва на 1.08 мин.
- веднага след това започва припева – от 1.08 до 1.36 мин.
- ако решиш да запишеш още един куплет, добре е той да започва от 1.36 до 2.30 мин., а последният припев да е от 2.30 до 2.58 мин.
Не е задължително куплета да е от 16 такта. Можеш да запишеш и 2 по-кратки куплета, като разположиш припева между тях. Единственото условие е да имаш минимум един куплет и един припев. Експериментирай!
4. Сериозното отношение към записа ти може само да ти помогне и да те доближи до победата. Ако не приемаш конкурса на сериозно, по-добре не губи време – своето и нашето!
5. Обърни внимание на това, че гласуването на публиката ще започне след изтичането на периода за изпращане на демо записите т.е. харесванията в плейъра ще бъдат занулени на 02.06.2014г., като всички гласове, дадени преди тази дата ще изчезнат (те са без значение за същинския вот)!
ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА Е BLUNTER ON DA TRACK:

УЧАСТНИЦИ:

ПАРТНЬОРИ:

КОМЕНТИРАЙ ТУК:
*Спазвайте добрият тон. Всички нецензурни коментари ще бъдат изтривани без предупреждение!